Triple glas plaatsen

Inmiddels zijn we allemaal wel bekent met dubbel glas en HR++ glas, maar wist u dat we inmiddels al triple glas plaatsen? Lees hieronder alles wat u moet weten over triple glas of neem direct contact met ons op: 030 - 200 37 98.

triple glas
 

Wat is triple glas?

Triple glas is een glassoort die uit drie glaslagen bestaat. Het wordt dan ook wel HR+++ of driedubbel glas genoemd. Net als bij dubbel glas en HR++ glas bestaat triple glas uit glaslagen met daartussen een spouw, welke gevuld is met stilstaande lucht of een edelgas. Daarnaast worden de glasplaten net als bij HR++ glas voorzien van een speciale coating, die de isolatie verbetert. De glaszetters van Gebroeders Jansen B.V. plaatsen eigenlijk altijd triple glas met een edelgas in de spouw, omdat dit het beste isoleert. Driedubbel glas is op dit moment de best isolerende glassoort die er verkrijgbaar is. Naast dat het uw woning goed isoleert zorgt het er ook voor dat het in de zomer langer koel blijft en in de winter behaaglijk. Verder isoleert het niet alleen de warmte, maar ook geluid. Ideaal wanneer u aan een drukke weg woont.

Triple glas werkwijze

Wilt u ook uw woning beter isoleren? Laat dan uw huidige glas vervangen en laat triple glas plaatsen door Gebroeders Jansen B.V.. Voordat we tot deze maatregelen overgaan is het belangrijk om te kijken of uw woning en dan met name uw kozijnen wel geschikt zijn voor driedubbel glas. Triple glas is namelijk een stuk dikker en zwaarder dan dubbel glas, waardoor het ook een diepere sponning nodig heeft. Vooral in oudere woningen wil dit niet altijd. In nieuwbouw woningen geeft dit geen enkel probleem.
Soms is een woning wel geschikt voor triple glas, maar dan alleen voor de dunste soort. Wij raden dan eigenlijk altijd aan om voor HR++ glas te gaan. Dit omdat de isolatiewaarden van dun triple glas en HR++ glas vlak bij elkaar liggen en het de extra investering dan niet waard is.
Wanneer u geïnteresseerd bent in driedubbel glas komen we eerst uw woning bekijken, op basis daarvan geven wij u een eerlijk advies. Is HR+++ goed te integreren in uw woning dan zullen we dit zeker aanraden vanwege de vele voordelen. Bovendien heeft u de investering er in een paar jaar uit. Denken we dat HR++ glas een betere investering is? Dan geven we dit ook aan.

Triple glas: voordelen en nadelen

Sommige voordelen stipten wij al even kort aan, maar triple glas kent nog meer voordelen en natuurlijk ook een aantal nadelen, al zijn dit er slechts twee en zijn deze verwaarloosbaar. Om u een compleet beeld te geven omtrent HR+++ hebben we alle voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u voor uzelf al bepalen of u in triple glas wilt investeren.

Triple glas voordelen

  • Bespaar op uw energierekening: door de toevoeging van de derde glasplaat worden uw kozijnen en dus uw woning optimaal geïsoleerd. Zo verliest u minder warmte in de winter, waardoor u minder hoeft te stoken. Dit kan aanzienlijk schelen op uw energierekening.
  • Verbeter het wooncomfort: de verbetering in isolatie zorgt er ook voor dat uw woning minder last krijgt van de temperatuurschommelingen buiten. Zo blijft de binnentemperatuur een stuk constanter, waardoor uw wooncomfort omhoog gaat. Uw woning blijft in de zomer dus lekker koel, terwijl u er in de winter warmpjes bij zit. Triple glas is dus ook een goede keuze wanneer u vloerverwarming in uw woning heeft liggen.
  • Reduceer het omgevingsgeluid: we noemden het al even kort, maar HR+++ glas isoleert ook geluid. Hierdoor heeft u in huis minder last van omgevingsgeluid als spelende kinderen, autoverkeer of treinen die langsrijden. Ideaal dus voor gehorige woningen.
  • Verbeter het energielabel: wanneer u uw woning beter isoleert is de kans groot dat het energielabel er op vooruit gaat. Dit gebeurt zeker wanneer u meerdere maatregelen neemt om uw woning zo optimaal mogelijk te isoleren.
  • Verkrijg een subsidie: dit punt sluit eigenlijk aan op het vorige punt. Wanneer u energiebesparende maatregelen neemt kunt u in sommige gevallen een subsidie krijgen. Hier geven wij verderop meer informatie over.

Triple glas nadelen

  • Triple glas beslaat: het wil nog wel eens voorkomen dat driedubbel glas beslaat. Dit komt door de hoge isolatiewaarde van het glas. U zult hier niet veel last van hebben omdat dit, mocht het gebeuren, alleen voorkomt in de vroege ochtenduren in het voorjaar en najaar.
  • Vermindert het wifi signaal in de tuin: ook dit komt door de hoge isolerende werking. Het kan gebeuren dat uw wifi signaal in de tuin wat zwakker wordt of minder ver komt dan voorheen, omdat triple glas het signaal wat tegenhoudt.

U heeft nu een volledig beeld van de voor- en nadelen van triple glas. Zoals wij al aangaven wegen de nadelen, wanneer je ze al nadelen kunt noemen, totaal niet op tegen de voordelen van HR+++ glas. Bent u nog niet overtuigd? Dan kan onze glaszetter in Hilversum u natuurlijk van extra informatie voorzien en indien nodig helpen met het maken van een bewuste keuze.

Triple glas subsidie

Sinds 15 augustus 2019 is er een subsidie beschikbaar voor huiseigenaren die twee of meer energiebesparende maatregelen nemen aan uw woning. Deze subsidie is zoals het nu lijkt beschikbaar tot en met 31 december 2020. Eén van de voorwaarden is natuurlijk dat deze maatregelen na 15 augustus 2019 hebben plaatsgevonden en plaatsvinden voor 31 december 2020. Onder energiebesparende maatregelen verstaat de overheid isolatie van uw muren, vloer, bodem en dak en natuurlijk glasisolatie. Onder glasisolatie wordt zowel HR++ glas als triple glas verstaan! Alle voorwaarden omtrent de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) kunt u vinden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier kunt u ook een uitgebreide uitleg vinden en meer informatie over de subsidie die zij beschikbaar stellen voor VvE’s, welke zelfs beschikbaar is tot 31 december 2022!
Denkt u na over meerdere energiebesparende maatregelen raden wij u aan dit zeker in overweging te nemen. Het kan u behoorlijk schelen en de investering meer dan waard maken!

Triple glas plaatsen Hilversum

Bent u na het lezen van bovenstaande informatie ook geïnteresseerd in triple glas laten plaatsen in Hilversum? Dan staan de glaszetters van Gebroeders Jansen B.V. met plezier voor u klaar. Wij komen graag bij u langs om een passende offerte te maken en uw mogelijkheden door te spreken. Naast driedubbel glas kunnen wij ook alle andere mogelijke glassoorten bij u plaatsen. Bel direct voor het inplannen van een huisbezoek naar 030 - 200 37 98 of vul ons contactformulier in. Wanneer u ons contactformulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om onze planning door te spreken.