Glassoorten Hilversum

Wilt u glas vervangen of compleet nieuwe ramen toevoegen aan uw woning en bent u opzoek naar een bepaald type glas? Dan zit u goed bij Gebroeders Jansen B.V.. Als glaszetter in Hilversum leveren en plaatsen wij eigenlijk alle glassoorten. Bovendien maken we deze op maat in onze eigen glasfabriek, zodat u zeker weet dat het glas perfect in uw kozijnen past.

Eigenlijk kunt u alle glassoorten scharen onder twee categorieën:

 1. isolatieglas
 2. veiligheidsglas

Binnen deze twee categorieën heeft u diverse keuzes. Wij lichten de diverse opties graag voor u toe.

Glassoorten Hilversum isolatieglas

Gebroeders Jansen B.V. heeft vele glassoorten in Hilversum in het assortiment, waaronder een ruime keuze in isolatieglas. Van het standaard dubbel glas tot driedubbel glas. Dubbel glas, ook bekend als thermopane glas, bestaat uit twee glasplaten met daartussen een holle ruimte. De spouw tussen de glaslagen zorgt ervoor dat uw woning beter wordt geïsoleerd. Het dubbel glas van vroeger is inmiddels verder ontwikkeld, waardoor er diverse glassoorten isolatieglas bestaan, met allen een verschillende isolatiewaarde. Afhankelijk van uw wensen en wat mogelijk is in uw woning kunt u een keuze maken uit onderstaande glassoorten. Weet u niet precies wat het beste bij u past? Onze glaszetters komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bekijken. Uiteraard voorzien we u vervolgens van gedegen advies.

Glassoorten Hilversum isolatieglas:

 • Dubbel glas
  Het standaard dubbel glas wat als eerste op de markt is gebracht bestaat uit twee lagen glas met daartussen een spouw. Deze spouw is gevuld met droge lucht, waardoor de warmte-isolatie van uw woning verbeterd. Deze vorm van dubbel glas wordt tegenwoordig nog maar weinig geplaatst, doordat er inmiddels vele betere soorten isolatieglas op de markt zijn.
 • HR glas
  HR glas is de eerste verbeterde versie van dubbel glas. Net zoals bij dubbel glas is de spouw van HR glas gevuld met droge lucht. Het verschil zit hem in de coating die aan de binnenzijde van de glasplaten zit bij HR glas. De coating zorgt ervoor dat het glas nog beter isoleert.
 • HR+ en HR++ glas
  HR+ en HR++ glas zijn de verbeterde versies van HR glas. In tegenstelling tot HR glas wordt de ruimte tussen de glasplaten niet gevuld met droge lucht, maar met een speciaal soort gas. Hierdoor wordt de isolatiewaarde nog hoger. Het verschil tussen HR+ en HR++ glas zit hem in de coating. Waar HR+ glas bevat al een betere coating dan normaal HR glas, maar HR++ glas bevat weer een betere coating dan beiden. HR++ glas is qua dubbel glas dan ook het type dat het beste isoleert. Wanneer u kiest voor HR++ glas verdient u uw investering in korte tijd weer terug.
 • HR+++ glas
  HR+++ glas, ook wel triple glas of driedubbel glas genoemd bestaat zoals de naam al zegt uit drie lagen glas. Met de derde glasplaat wordt een extra isolerende laag toegevoegd aan het raam. HR+++ glas is op dit moment het beste op de markt aan isolatieglas. De drie glasplaten maken het raam alleen wel erg zwaar, waardoor driedubbel glas niet voor ieder kozijn geschikt is. Zo kan triple glas vaak niet in oude woningen geplaatst worden. Wilt u advies over welk type glas voor u het beste werkt, of wilt u weten of uw kozijnen geschikt zijn voor HR+++ glas? Wij komen met alle plezier bij u langs om uw situatie te bekijken en u van het beste advies te voorzien.
 • Zonwerend glas
  Een hele andere vorm van isolatieglas is zonwerend glas. Zoals de naam doet vermoeden weert zonwerend glas de zon. Het gaat hierbij dan voornamelijk om de warmte die van de zon afkomt. Zo wandelt u in de zomer niet een sauna binnen zodra u de woning betreedt. Naast de warmte van de zon reflecteert zonwerend glas ook een deel van het zonlicht. Niet dat het donkerder wordt in uw woning, maar wel dat u niet langer verblind wordt door de zon wanneer u naar buiten kijkt. Er zijn verschillende soorten zonwerend glas. Van een klein percentage warmte werend, tot beglazing met een speciale coating die wel 60% van de warmte tegen houdt. Andere voordelen van zonwerend glas zijn de isolatiewaarde in de winter en het feit dat meubels minder verkleuren achter dit type glas. Heeft uw woning grote raampartijen, waar de zon lang op staat? Dan is het vervangen van uw huidige beglazing voor zonwerend glas een goede keuze!

Wilt u ook uw woning beter isoleren? Kies dan voor één van de isolatieglas glassoorten in Hilversum. Zo bespaart u op uw stookkosten en krijgt uw woning wellicht een beter energielabel. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden door te spreken. De glaszetters van Gebroeders Jansen B.V. werken met de nieuwe technieken en materialen, uw glas wordt dus vakkundig geplaatst. Tel daarbovenop onze vele jaren ervaring en kennis en u weet dat wij de beste keuze zijn voor glas vervangen in Hilversum.

Glassoorten Hilversum veiligheidsglas

Naast isolatieglas bieden wij ook andere glassoorten in Hilversum aan zoals veiligheidsglas. De keuze voor veiligheidsglas kan verschillende oorzaken hebben. Van buiten spelende buurtkinderen tot het voorkomen van inbraken en brandschade. De meeste mensen die voor veiligheidsglas kiezen zijn bekend met een situatie waarin dit van pas komt. Toch is veiligheidsglas voor iedereen aan te reden. U verhoogt namelijk de veiligheid van u en een eventuele partner, kinderen en eigendommen.

Voor de volgende glassoorten op het gebied van veiligheidsglas kunt u bij de glaszetters van Gebroeders Jansen B.V. terecht:

 • Gelaagd glas
  Gelaagd glas, misschien wel beter bekend onder de naam inbraakwerend glas verbetert de beveiliging van uw woning. Doordat het extreem moeilijk kapot te krijgen is helpt het inbraken voorkomen. Mocht u de pech hebben dat het glas bij u wel een keer kapot gaat, dan is er nog geen nood aan de man. Doordat gelaagd glas gemaakt wordt uit twee verschillende glasplaten die aan elkaar gesmolten worden, waarbij een sterke folie gebruikt wordt, valt het glas niet uiteen maar wordt het door het folie bij elkaar gehouden. Wilt u uw woning beter beveiligen tegen inbraken? Dan kunt u het beste uw beglazing vervangen voor gelaagd glas.
 • Gehard glas
  Gehard glas is een glassoort die vaak toegepast wordt in openbare ruimtes. Gehard glas bestaat uit een enkele glasplaat die onder extreme verhitting op spanning wordt gebracht. Dit maakt dat het glas bijna onbreekbaar is. Wanneer het wel kapot gaat valt de glasplaat uiteen in duizenden stukjes, waarmee de kans op letsel voorkomen wordt. Dit maakt het uitermate geschikt voor scheidingswanden. Ook in bushokjes wordt deze glassoort over het algemeen gebruikt.
 • Draadglas
  Ook draadglas wordt ingezet als inbraakwerend glas. De metalen draden die het glas ook bijeen houden zorgen ervoor dat inbreken bemoeilijkt wordt. Ook omdat het bij breken niet uiteen valt. Het is dus ook een veilig glastype. Om deze reden ziet u ze ook wel eens in de raampjes boven uw binnendeuren.
 • Brandwerend glas
  Wilt u uw woning beter beveiligen tegen een eventuele brand die kan ontstaan? Dan bestaat hiervoor brandwerend glas. Brandwerend glas werkt zowel tegen het uitslaan van de brand als de rookontwikkeling. Dit komt doordat brandwerende beglazing veel minder snel kapot gaat bij hoge en snel stijgende temperaturen. Zo heeft u bij brand meer tijd om naar buiten te gaan.

Bent u in Hilversum of in de omgeving van Hilversum op zoek naar een glaszetter die veiligheidsglas bij u kan plaatsen? Dan bent u bij Gebroeders Jansen B.V. op het juiste adres. Wij kunnen uw complete woning veiliger maken. Veiligheidsglas kunnen wij namelijk overal toepassen. Niet alleen in uw raamkozijnen, maar ook in deuren en in andere toepassingen. Bent u opzoek naar meer informatie over veiligheidsglas? Neem dan contact op met één van onze glaszetters.

Glassoorten Hilversum plaatsen

De glaszetters van Gebroeders Jansen B.V. kunnen ieder type contactformulier in.